Isoleren woning? Vraag vanaf 2 september subsidie aan

27 augustus 2019

Minimaal twee energiebesparende maatregelen

VerwarmingOm voor de subsidie in aanmerking te komen moet u minstens twee energiebesparende maatregelen nemen. De subsidie kunt u aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl).

Uitvoering ná 15 augustus 2019

De subsidie geldt voor maatregelen die vanaf 15 augustus 2019 zijn of worden uitgevoerd.

Drie regelingen

De subsidie kent drie regelingen. De regeling voor energiebesparende maatregelen, aanvullende maatregelen en het zogenaamde zeer energiezuinig pakket.

Energiebesparende maatregelen

De energiebesparende maatregelen betreffen diverse vormen van isolatie. Om voor de subsidie in aanmerking te komen moet wel een aanzienlijke isolatie bereikt worden.

Aanvullende maatregelen

Onder aanvullende maatregelen verstaat de subsidieregeling onder meer het vervangen van deuren door isolerende exemplaren en de aanschaf van een thermostaat waarmee u de temperatuur in de diverse ruimtes van uw woning kunt regelen.

Zeer energiezuinig pakket

Het zeer energiezuinig pakket is een samenhangend aantal energiezuinige maatregelen met betrekking tot de gehele woning. Voert u deze uit volgens de gestelde voorwaarden, dan krijgt u € 4.000 extra subsidie bovenop de subsidie voor de individuele maatregelen. Let op! U moet wel bewijzen dat u aan de gestelde eisen voldoet. U moet dit met een kierdichtheidstest controleren.

Maatwerkadviesrapport

U kunt via een maatwerkadviesrapport eerst laten nagaan welke maatregelen voor uw woning geschikt zijn. Ook voor de kosten van dit rapport is subsidie beschikbaar.

Wat levert het mij op?

U kunt via een rekentool eerst nagaan wat de subsidiemaatregelen u opleveren. U vindt de tool op de site van rvo.nl.

Heeft u vragen over de SEEH, neem dan contact met ons op.

Bron: SRA