Brexit: vraag in VK betaalde btw vóór 12 april terug

2 april 2019

BrexitGisteren werden in het Britse parlement al weer alternatieven voor de Brexit-deal van premier May weggestemd. May gaat, naar verluidt, proberen deze week wederom haar deal in stemming te brengen.

Teruggaveverzoek op tijd indienen

 Vanwege de onzekerheid rondom de uitvoering van de Brexit is het van belang om de btw die een ondernemer in 2018 in het VK heeft betaald, ruim vóór 12 april terug te vragen. Dit kan via de Nederlandse Belastingdienst via ‘Teruggaaf van btw uit andere EU-landen’. Het beste is om het teruggaveverzoek ruim op tijd in te dienen, omdat anders de Belastingdienst niet kan garanderen dat het verzoek tijdig naar het VK wordt doorgestuurd.

Andere btw-regels bij harde Brexit

Bij een harde Brexit kunnen teruggaafverzoeken van Britse btw niet langer via het portaal van de Nederlandse Belastingdienst worden ingediend. Deze moeten dan via de Belastingdienst van het VK worden teruggevraagd. En wel volgens de procedures die in het VK gelden.

Tip! Omdat niet duidelijk is of, en zo ja, welke afspraken worden gemaakt bij de uitvoering van de naderende Brexit is het raadzaam de door u in 2018 in het VK betaalde btw ruim vóór 12 april terug te vragen.

Bron: SRA